Marionetter

Välkommen till min atelje ”lilla maria”

Sedan drygt två år tillbaka har jag stundvis arbetat med att designa mina egna marionettdockor under produktionsnamnet ”lilla maria”. Ordet marionett kommer från Italienskan och betyder just lilla Maria. Företeelsen av marionetter uppstod under medeltiden inom den katolska kyrkan som med hjälp av dockteater ville förmedla budskap och scener ur bibeln till en befolkning där merparten inte kunde läsa.

Ett väldigt roligt projekt som för mig innebär både ingenjörskonst, modellering och enkel sömnad med mera. Projektet står nu i ett skede där jag håller på att vidareutveckla marionettens leder och förbättra dess funktionella kvalitet.

Nu under själva utvecklingsstadiet så tillverkar jag dem i en ugnshärdande docklera som jag sedan målar med olika högblanka och matta lackfärger. Mitt mål är att tillverka marionetterna i porslinslera efter den färdiga prototypen. Där dockans leder kommer att gjutas för att på så sätt bibehålla en lätt totalvikt. Däremot kommer jag att fortsätta med modellering av ansikte och händer för att bibehålla deras individuella karaktärsdrag.

Så se dig om och kontakta mig gärna om det är något du undrar över.

Bilderna är för närvarande bristfälliga och kommer inom kort att ersättas med bilder av bättre kvalitet.

 

 

Olof 2Olof 3

 

Tora 1Tora 4Tora 3Tora 2

Lämna en kommentar